+38 096 423 6616 Багатоканальний
Варильний котел 650л.
Котел варильний - це різновид хімічного реактора, адаптованого для харчової промисловості.Варильні ..
Варильний котел 500л. з якірною мішалкою
Котел варильний - це різновид хімічного реактора, адаптованого для харчової промисловості.Варильні к..
Варильний котел 250л. з якірною мішалкою
Котел варильний - це різновид хімічного реактора, адаптованого для харчової промисловості.Варильні к..
Плавитель змішувач 35л.
Змішувач спеціального призначення, основне завдання якого - проведення різного ряду хімічних проце..

Промислові варильні котли з мішалкою

Сфера використання варильних котлів:

Пішоварні котли або як їх називають сироповарювальні котли – це універсальне обладнання, яке застосовується у виробничих лініях цехів різних галузей харчової промисловості, таких як молочна, масложирова, м'ясо та рибопереробна та кондитерська. Також застосовується у сфері громадського харчування для варіння такої продукції як: джеми, фруктові гелі, кондитерські креми та начинки, варення, сиропи, кетчупи, соуси, пюре, паштети та пасти з овочів та фруктів, майонези, маринади, м'ясні та овочеві бульйони, а також для виготовлення рулетів з риби та м'яса і т.д.

Травні пристрої з сорочкою та міксером також можуть застосовуватися в таких галузях промисловості як: косметична, парфумерна, фармацевтична, лакофарбова та хімічна. Вони призначені для виготовлення продукції різного виду такої як: мазі, креми, шампуні, тоніки, лосьйони, фарби для волосся, бальзами, сиропи з трав, лікарські засоби, а також для приготування складів, що клеять, різноманітних сумішей і ПММ.

Використання травних котлів у різних галузях, їх конструкційні особливості, матеріал виготовлення, робочий об'єм, а також оснащення різним функціоналом залежатиме від багатьох факторів, у тому числі фізичних та механічних характеристик сировини, специфіки її приготування, а також інших важливих вимог, включаючи вимоги Клієнта .

Конструкції варильних котлів та їх особливості

Вакуумний котел для варіння – це 2-х або 3-хшарова вакуумна або атмосферна, прямостояча або горизонтальна ємність, яка виконана з нержавіючої або високовуглецевої харчової сталі, змонтована на міцній металевій рамі або на опорних конструкціях з регуляторами. Такий котел може оснащуватися системою нахилу варильного резервуара, мати приварну, знімну або відкидну кришку, а також сорочку, де як теплоносій виступає пара, вода, гліцерин або масляна рідина. Також він може мати тихохідні (рамні зі скребками з фторопласту, лопатеві та якірні) та швидкісні швидкохідні міксери різноманітних форм, такі як, скребкові, лопатеві, у вигляді білиного колеса, швидкохідні (високошвидкісні) типу фреза та інші.

Процес подальшого охолодження готового продукту може здійснюватися за допомогою холодної води певного тиску (близько 2-3 бар), яка надходить на точці входу в сорочку. Щоб охолодження проходило максимально швидко, між сорочковим ободом і ободом внутрішнього резервуара для варіння, на зовнішні стінки зверху вниз спіралеподібним способом укладається смуга, яка направляє потік холодоагенту. Також у вільне місце під сорочкою може монтувати змійовик з нержавіючої сталі, який призначений для циркуляції холодних водяних потоків, що охолоджують тепловий носій і сам готовий продукт.

Знімний пристрій змішування (рамний, лопатевий, спіралеподібний, якірний або шнековий) монтується на металевих кронштейнах зверху резервуара, так щоб він не перешкоджав вільному доступу оператора обладнання до ємності для варіння.

Купити котел котла в ХІММІКС від виробника

Тип міксера може вибиратися залежно від вимог до вихідної сировини або за бажанням Клієнта. Привідна система мішалки мотор-редуктор та його показники потужності також підбираються виходячи з майбутньої консистенцією та обсягом продукції. Швидкісний режим мішалки може бути як стандартним (від 28 до 36 об/хв), так і мати плавну систему регулювання, що здійснюється частотником (від 0 до 1500 об/хв). Такі котли постачаються з пультами керування міксером, нагрівальними та охолоджувальними процесами, а також автоматичною підтримкою встановленої температури продукту.